ориентири 22 апр. 2017 2017-04-22 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb3RZIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--7b76eebc121567f86857eb4ce31240142f341c4d/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27498.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Златко Димитров: В зоните с видео наблюдение в Слънчев бряг има намаление на престъпленията

Изп. директор на Слънчев бряг АД Златко Димитров и неговият екип продължават да инвестират средства в разширението на зоната с видео наблюдение в курортния комплекс. За смисъла на тази зона и за ползите от нея ще ни разкаже г-н Димитров.

Успяхте ли да отметнете всички задачи, свързани с подготовката на летния сезон в Слънчев бряг?

Това са традиционни задачи за подготовката на сезона.

Е, добре тогава. Ще бъде ли Слънчев бряг сигурен, осветен и чист през това лято?

Нормално е в този момент да се подготвя курортният комплекс. Имаме някакъв бюджет за подготовката на инфраструктурата. Провеждаме традиционните дейности около профилактиката на осветлението , настилките, зелените площи и разбира се обръщаме внимание на видео наблюдението. Всичко, което е необходимо  и е свързано с подготовката на комплекса ние ще го направим.

Разширихте ли зоната на обхват на видео наблюдението?

Тази година надградихме системата като инвестирахме в поставяне на камери на централната улица в Слънчев бряг. Считам ,че обхванахме вече доста широк периметър. Това е свързано със сигурността в курортния комплекс, а знаете ,че това е нещо, което поддържаме през годините. Инвестираме в сигурността, за да осигурим един спокоен туристически сезон. В преговори сме с полицейското управление. Всичко, което е необходимо за  осигуряване на сигурността на туристите, ние сме готови да го поемем финансово като разходи.

Разполагате ли с някакъв анализ за това дали престъпленията и нарушенията в зоните с видео наблюдение са намалели като бройка?

Аз мога да коментирам отчет, който са давали от РПУ Несебър. Там става ясно, че в зоните с инсталирано видео наблюдение криминалните престъпления са не само по-малки ,но и разкриваемостта им е по-висока.

Какъв сезон очаквате вие?

Индикациите са за добър туристически сезон. Туроператорите потвърждават ,че вече има отменени ранни записвания, защото всичко  е заето.  Има предпоставки за един силен туристически сезон.

 автор: Красимир Калудов
Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...