икономика 21 апр. 2017 2017-04-21 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcTgrIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--56e693fc1c7e8b315fcc597fccc22842e1be2b5f/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27484.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Георги Чипилски: Преговаряме с ниско тарифни компании за нови линии от и до Летище Бургас

Изпълнителният директор на летище Бургас Георги Чипилски определи привличането на нови ниско тарифни компании като един от основните приоритети на летищни оператор „Фрапорт“ . Представяме ви информация за преговорния процес в тази посока.

 Новината, че няколко ниско тарифни компании започват да обслужват линии от и до летище Варна създаде в Бургас едно усещане за пренебрегване…Какво се случва с летище Бургас? Има ли някакъв дисбаланс спрямо Варна?

Разбира се, че няма. „Фрапорт“ като оператор на летищата във Варна и в Бургас има абсолютно една и съща политика за развитие на туризма и за развитие на своята летателна програма. В интерес на самата компания е да има силно развитие на този трафик и във Варна и в Бургас. „Фрапорт“ си поставя като един от основните свои приоритети привличане на ниско тарифни компании и за двете летища. Това е дълъг процес, в който всяка авиокомпания трябва да бъде убедена, че полетите, които ще започне да изпълнява, ще носят малък риск. Знаете, че при такива полети пътниците плащат доста по-ниски цени на билетите и затова програмата трябва да бъде много добре подготвена както от съответната компания, така и от летищния оператор. 

Ние сме предложили схема, при която авиокомпаниите заплащат по-малки такси, ако изпълняват полети извън активния сезон. От страна на летището сме направили всичко възможно за осигуряване на всички необходими услуги от гледна точка на по-изгодни условия.

Не сте ли всъщност изцяло зависими от инициативите на общините и на фирмите от туристическия сектор?

Това е една цяла верига, в която всички сме свързани. Затова сме стартирали такава инициатива. Проведохме срещи с общините Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, на които представихме концепцията си за привличане на авиокомпаниите. Направихме срещи и с бизнеса по отношение на структуриране на един туристически борд, който ще бъде нов субект, обединяващ всички компании. За мен въпросът не е дали ще дойдат в Бургас ниско тарифни компании, а кога ще дойдат.

А има ли проявен интерес и запитвания за евентуални ниско тарифни полети до и от летище Бургас?

Ние водим разговори с всички възможни ниско тарифни компании. Интересът им ще стане ясно ,когато те обявят амбиции за развитие на линии в различни държави от Европа. Тези компании имат представа за летище Бургас, за региона. Те си провеждат собствени проучвания. В момента имат интерес заради международната обстановка в Северна Африка, в Турция. Ниско тарифните компании категорично определят България като  привлекателна  дестинация, в която могат да бъдат развивани целогодишно линии. Смятам, че с общи усилия ще постигнем това.

автор: Красимир Калудов
Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...