образование 18 апр. 2017 2017-04-18 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbGsrIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--4bbc3d504e9002fc0a9eacd6ca88bb447a4235cb/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27447.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Петима бургазлии продължават напред в конкурса „Аз готвя най-добре“

Петима ученици от Професионална гимназия по туризъм ,,Проф. д-р Асен Златаров" -  Бургас продължават напред в конкурса „Аз готвя най-добре“.

Александър Иванов, Георги Георгиев, Камелия Тодорова, Халиме Кралъ и Костадин Джартов са сред 11-те участници, които се представиха най-добре в написването на кратко есе по темата „Удоволствието да готвиш за другите“.

До 1 май те ще трябва да подготвят видеоклип до 3 минути, в който за представят виждането си на тема „Моят ресторант“. Журито и гласуване в социалните медии ще определят тримата победители.

Първата награда е едноседмичен курс „Въведение в кулинарното изкуство“ в Кулинарната академия -  Швейцария. Втората награда е двудневно участие в Дните на отворени врати на Швейцарската образователна групав Швейцария, а третата е книга с рецепти и готварска престилка от музея на прочутия шеф Антон Мозиман.

В първия тур 30 ученици изпратиха есета, в които разказаха за кулинарните си мечти и избора да се отдадат на тази професия. „Изключително съм впечатлен от мотивацията и силните емоции, които участниците изпитват към кулинарното изкуство. Определено най-важната съставка от рецептата за успех в този бранш - страстта към готвенето, гори в сърцата на тези ученици“, споделя Горан Йорданов, регионален мениджър за Източна Европа на Швейцарската образователна група и член на журито на конкурса.„Есетата, които получихме, са доказателство, че техните автори още от ранна възраст съвсем съзнателно са избрали тази професия и имат не само виждане какво искат да постигнат като професионална кариера, но и как да го направят“, допълва Петя Евтимова, ръководител на ДОМИНО. 

Конкурсът „Аз готвя най-добре“ е организиран от Кулинарната академия на Швейцарската образователна група, която предоставя наградите и проекта ДОМИНО за дуално образование. Той енасочен към учениците, които учат за готвачи в четирите дуални паралелки по ДОМИНО в професионалните гимназии по туризъм в градовете Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...