различно 08 апр. 2017 2017-04-08 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaVkrIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--48a478bdf67cd9875b347b2c8ada2fa9692d84eb/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27384.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Преговори, идиоти, патриоти, лешояди, магнолии, есемеси и други фрагменти от седмицата

Де, да се беше сетил някой да сложи един надпис „Надежда тука всяка оставете“  в началото на седмицата, по-благородно щеше да е. Дори направо човеколюбиво.
 Защото седмицата почна със заявка за вдигане на цените на природния газ, на парното, на тока и на водата… в София. Както казваха преди години, днес в София, утре и в други градове. За протести дори се заговори.

Ама, дайте да се разберем за нещо. Преди изборите едни политици като обещаваха да вдигнат средната заплата до 1500 лв., а средната пенсия до 600 лв., тогава никой не протестира срещу повишението, нали. Натискахте се по столовете и се надявахте да се случи. 

Топ финансистът Влади Горанов твърдо каза на обединените патриоти надежда всяка да оставят, че някой друг, а не Бойко Борисов може да е премиер на републиката. Между другото им го каза индиректно , а можеше да им прати някой хладен SMS. И без това единият патриотичен лидер си призна, че точно това чакат,  да им пратят един SMS и да се свършва или по-точно да се почва.

                                                                                                                                              -/-

Не само по Коледа стават чудеса. Не е ли истинско чудо на пролетта това, че важни държавни чиновници обявиха, че картел на компаниите от пазара на горива у нас нямало. И това го казват с абсолютна убеденост и авторитет същите ония хора, които доскоро заявяваха ,че картел има и ще му видят сметката. Може пък да са изплашили картела и той да е избягал в странство. Може да са му видели сметката. Иначе изчезването му е необяснимо.

                                                                                                                                               -/-

Бряффф!!! Правосъдното министерство размаха от своя сайт проект за поправки в Закона за българското гражданство и в изборния кодекс. Иначе казано правосъдниците предложиха ония български граждани в чужбина, които не са живели три месеца преди парламентарни или президентски избори, да не могат да гласуват на избори. На това му викат тотална уседналост. Ей, отиде коня в ряката. Край ,брат ми, балдъзата ми и тъща ми остават без глас. И забележете, нито един от тях не живее в Турция.

                                                                                                                                                -/-

Меглена Кунева подаде оставка заради резултатите от изборите. Преди нея Божидар Лукарски и той хвърли кърпата заради резултатите от изборите. Всуе се морите. Радан откога развя белия байрак заради резултатите от изборите. Ей, да не видят значи от Бойко Борисов. Той два пъти подаде оставка и хората пак го връщат на поста. Ама за г-жа Кунева, г-н Радан и за Лукарски никой не викна , поне така от кумова срама едно „На кого ни оставяте“.  Така че и те трябва да оставят надеждата, че някой ще ги върне на бял кон.

                                                                                                                                                -/-

ГЕРБ и патриотите се усамотиха, за да решат най-сетне ще го бъде ли правителството. След два часа разговори решиха премиер да бъде Бойко Борисов. Че то това се знаеше и преди разговорите. Някои злобни шегаджии коментираха, че вътре в залата за преговори сигурно са раздали на патриотите лотарийни билети с условието да ги трият до получаването на две еднакви букви. И колкото и да триели , все буквите ББ излизали. И тъй докато накрая проумели, че трябва да оставят всяка надежда, че може да има други букви и друг министър-председател.

                                                                                                                                                 -/-

Точно от ГЕРБ и БСП възнегодуваха срещу  предложената от служебното правителство пълна уседналост за изборите и министърката правосъдник отмени проектозакона, който грееше от сайта на подчиненото и министерство. Оказа се, че някакъв чиновник самоволно бил качил информацията и затова го уволнили. Правилно, нека им държи влага на тези недисциплинирани чиновници.  Че то утре някоя друга писарушка ще вземе да се осмели и да качи обява на сайта на министерството обява с текст„Продавам агнета, от еко ферма, живо тегло 20 кг., изгодно“. Най-добре нищо да не публикуват, а още по-добре е служебното правителство да си спомни, че все пак е само служебно.

                                                                                                                                                   -/-

Общественият защитник Мая Манолова първо се качи в едно телевизионно студио, после слезе в един рудник и изкара от недрата на земята миньори, които бяха обявили гладна стачка. Мъжко момиче е общественият защитник. Не стана ясно миньорите защо излязоха. Нахраниха ли ги, платиха им заплатите или повярваха най-сетне в светлото бъдеще.

                                                                                                                                                   -/-

Наистина сме държава на абсурдите. Обявиха официално, че неизвестна мърша е отровила 17 лешояда от защитен вид. Никой не пое отговорността.

Виж държавният глава смело пое отговорността за спорния проектозакон за уседналостта. Човекът си го каза, че когато други държави се месят във вътрешните работи на България, той е готов да реагира. Прозвуча силно и дръзко.

По същото време един друг силен българин помести с голяма дързост в социалните мрежи снимка на любимата си…хм…такова…магнолия.  Същият този юнак сигурно върви и ръси цветен прашец по време на срещите си с хората.

                                                                                                                                                     -/-

ГЕРБ и патриотите се разбрали за всичко с едно изключение…пенсиите. Ей, в Отечеството любезно управниците най-много се грижат за пенсионерите и за циганите, а двете групи са най-бедни. Пази боже властта да се загрижи за някой. Значи краят е близо.

А иначе това, че патриотите и герберите мислят еднакво, ами не знам. Наистина не знам повод за радост ли е или за притеснение. Аз още си спомням за един виден роден патриот, който обясни, че ще заточи циганите в резервати като индианците в САЩ и там те…циганите, а не индианците, щели да правят сувенири и от продажбите им да се изхранват и да спрат да крадат. Когато му обясних, че индианците в САЩ се прехранват не от сувенири , а от казина, патриотът бодро извика „И на нашенските цигани казина ще им направим“. Мда…Йохан Щраус вместо да кани Игнац Шнитцер за написване на либретото на „Цигански барон“, да беше цанил този креативен български патриотин.

Между другото класиката „цигански барон“ завършва със сватба, а нещата с преговорите между г-н Борисов и патриотите също вървят към изпиването на благата ракия.
Предполагам, че на това патриотично народняшко тържество ще пее Йосиф Кобзон, защото той просто е неразривно свързан с българския патриотизъм. Нали си спомняте, че когато един роден патриот започна предизборната си кампания в Москва, тогава на ухо му пя бай Йосиф.

Но това са само подробности от пейзажа. По-стряскащото е, че в края на седмицата ще свърши преброяването на врабчетата в страната и може да се окаже, че дори птичките от този изчезващ вид са повече от "десните хора" в страната. Иначе казано, нещо убива десницата в България, а това вече е притеснително.

И последно. Видях, че в откровения Калудови пише "Народ, чийто идеал за принцеса е... дебела, ама много дебела филия с много кайма върху скарата, този народ няма как да има аристократи"

автор: Фрагментий
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...