здраве 04 апр. 2017 2017-04-04 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdXc5IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--3ac486ff667d1bdab70af20e55b890c34ac0d225/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27340.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Уикенд, посветен на здравето, в Бургас

Следващият уикенд в Бургас ще мине под знака на здравето.

Второто издание на Изложението „Зона Здраве” ще се проведе на 8 и 9 април в Мол „Галерия Бургас”. Там присъстващите ще могат да си направят прегледи, изследвания и консултации от различни медицински специалисти.

Миналата година форумът пожъна голям успех, като за двата дни беше посетен от над 8000 души. 

„Получени бяха много положителни отзиви и сега хората го очакват с нетърпение.”, съобщиха организаторите от Института за здравно образование и Националната пациентска организация.

 Изложението е посветено на Световния ден на здравето, който се чества на 7 април. Събитието се организира със съдействието на Община Бургас, РЗИ, РЗОК и БЧК. Целта му е посетителите да получат нова и навременна информация за профилактика и лечение на различни видове заболявания. На място ще могат да си направят и изследвания - ехографии, съдов доплер, изследване за ХИВ и СПИН, очни заболявания, тест на теглото и др.

Тази година изложението разполага и със специална зала, където ще се провеждат презентации, Училища за родители и бъдещи родители.

"Здравеопазването в Бургас се надгражда всяка година, но някои неща остават скрити. И именно тук е мястото на това изложение - да покаже новите постижения, новите възможности, за които заслуга има и Община Бургас", заяви при представянето на тазгодишната програма на изложението д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазване.

По време на изложението лекари от всички лечебни заведения с общинско участие ще консултират посетителите. 

В двата дни до обяд специалистите от Комплексния онкологичен диспансер (КОЦ) ще правят на място ехографски изследвания. Всеки, който има близък с онкозаболявания, или се интересува от темата, може да присъства на презентацията на КОЦ-Бургас "Диагнозата рак - какво трябва да знаем?".

РЗИ-Бургас ще се включи с активна промоция на здравето. Ще бъде представена програмата за намаляване въздействието на радона - естествен радиоактивен газ, който прониква в жилищата. Ще се дават консултации и за ползите и вредите от рентгеновите изследвания, обясни д-р Николай Милтиядов от РЗИ.

Младежите от Българския червен кръст ще правят обучения на място за оказване на първа помощ. В неделя от 11 ч. ще бъде представена театрална пиеса, предназначена за обучение по първа помощ за децата в градинска възраст, каза Виолета Радева, секретар на БЧК Бургас.

Пълната програма на изложението можете да намерите във фейсбук: https://www.facebook.com/ZonaZdraveBurgas/, както и на страницата на Институт за здравно образование: http://healthedu.eu/

Коментари

здраве ...


спорт ...


региони ...