ГЕРБ Бургас готви безмилостни законодателни промени против трафикантите на хора

23 март 2017

Article image
Бургаските кандидати за депутати от листата на ГЕРБ вече са подготвили предложения за промени в Наказателния кодекс, с които гарантират тежки законови санкции за трафикантите на хора и каналджиите.

Водачът на листата Ивелина Василева и нейната подгласнчика Диана Саватева представиха идеите си за това да бъде прекратена практиката да се издават условни присъди за участниците в престъпни схеми и канали за нелегално преминаване на хора през границата.

Целта на предложените промени е да направят по-лесно и възможно да се стига по-бързо до ефективни присъди за нарушителите на закона.

В сектор „Сигурност” ще продължат усилията да се обезпечат гранични войски със специална екипировка, както патрулни и високопроходими автомобили . Идеята е за повишаване на капацитета за охрана на границата да бъдат използвани и армейски части.

Конкретното предложение, което бургаските депутати от ГЕРБ ще внесат е за изменение на член 281 от Наказателния кодекс, в който досега законът е изисквал доказване на материална облага от организатора на нелегален трафик на хора. Диана Саватева и колегите предлагат това изискване да отпадне, което ще доведе до по-бързо налагане на осъдителни присъди за трафикантите.

купуването и продаването на гласове е престъпление