спорт 16 март 2017 2017-03-16 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdHRYIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--bf4a9c7b011fb1f507271d12ab5848127b65224c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27140.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Клубът по водна топка в Бургас празнува рожден ден с градско първенство

Много емоции и страхотно настроение подариха на публиката най-младите ватерполисти на „Черноморец”. 

По случай десетгодишнината от създаването на бургаския клуб по водна топка бъдещите медалисти демонстрираха своите умения на първото градско първенство за подрастващи, родени 2006 г. и по-малки. Един срещу друг застанаха отборите, включващи ученици от „Братя Миладинови” и „П.Р. Славейков”, „Васил Априлов” – „Кирил и Методий” и накрая сборни тимове от училищата. И като на истински празник в това състезание резултатите не бяха важни. Аплодиран беше всеки отбелязан гол на СКВТ „Черноморец”, а победители бяха всички.

„Тази година отбелязваме 10 г. от създаването на нашия клуб, част от който сте и вие, скъпи родители, и вашите деца. До тук равносметката е три шампионски титли и 10 вицешампионски. Бронзовите не съм ги броил. Това го казвам, за да знаят всички, къде са попаднали. И че държим да работим за вдигане реномето на бургаската водна топка”, каза в приветствието си към родители и гости Светозар Владков, който е треньор в „Черноморец” от създаването на клуба.  

Наставления на отборите даваха възпитаниците от школата на „Черноморец” Христо Ангелов, Виктор Узунов, Иван Синицин, Михаил Колев – всички национални състезатели и шампиони на България за 2016 г. при юноши младша възраст.   

Местата за публиката край басейна в ППМГ „Акад. Никола Обрешков” се оказаха недостатъчни за любителите на бургаската водна топка. Случващото се във водата от трибуните с широко отворени и жадни очи гледаха все още непознати деца. Те останаха в плен на най-мъжката игра и със сигурност един ден ще бъдат новите попълнения в клуба.

Пред многобройните фотообективи позираха безкрайно щастливите и влюбени във водната топка бъдещи шампиони на „Черноморец”.

Серията от спортни прояви, свързани с десетгодишнината от създаването на бургаския клуб, продължава. В част от мероприятия ще се включат гости и партньори от чужбина и страната.         

За кратката си история от създаването през 2007 г. ватерполният клуб е носител на многобройни купи и медали в различни възрасти. Витрината на „Черноморец” красят три шампионски титли, 10 сребърни и 12 бронзови медала от първенствата на страната. Многобройни са и извоюваните призове от международни турнири в чужбина и в България. За миналия спортно-състезателен сезон, в условията на оспорвана конкуренция, бургаският клуб е лидер в класирането по медали в мъжкото направление.

 
Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...