ориентири 22 дек. 2016 2016-12-22 2016-12-22

Burgas Reporter Ltd.

Ето кои учебни заведения ще бъдат модернизирани през 2017-та

И през следващата година ще продължи модернизирането и обновяването на учебната и спортна база в бургаските училища, съобщи зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева. 

През 2017 г. ще стартира изпълнението на 5 нови обекта. Предстои да започне изграждането на нова детска градина в районен център - Меден Рудник. Иновативната високо енергийна детска градина ще с капацитет от 130 деца и ще разполага с шест детски площадки, игрище за минифутбол и баскетбол и зеленчукова градинка.

С нови площадки за баскетбол, футбол и хандбал, волейбол, мини футбол, лекоатлетическа писта за бягане, фитнес на открито и площадката за безопасност на движението ще се сдобие дворното пространство на ОУ "Братя Миладинови".

Изцяло обновен ще бъде и дворът на училище СОУ "Петко Росен", който ще разполага с няколко спортни площадки за футбол, хандбал, тенис, волейбол и открита фитнес зона.

Предстои да бъде извършена реконструкция на Старата баня в двора на ОУ "Любен Каравелов" . Тя ще бъде превърната в учебен корпус към училището. В него ще има две зали за работа с деца, многофункционална зала, компютърна читалня за е-библиотека, достъпна среда за хора с увреждания и обновено дворно пространство.
702fc1a7d3206da799db81bdd3672c76.jpg 242.58 KB
Капацитетът на детска градина "Ханс Кристиан Андерсен" в ж. к. "Лазур" ще се увеличи на 120 деца, след внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата. Ще бъдат изградени и подходящи площадки за игра на открито, отговарящи на съвременните нормативни изисквания.

До момента напълно завършени и реконструирани са дворните пространства на СУ "Св.Св. Кирил и Методий" и ОУ "Елин Пелин". Сега те предоставят отлични  условия за провеждане на задължителната подготовка по физическо възпитание и спорт на открито с игрища за баскетбол, волейбол, футбол, площадки за фитнес на открито и лекоатлетическа писта.

Още два обекта се изпълняват в момента - реконструкция  и обновяване на сградата на бившия ДДРЛГ "Ал. Г. Коджакафалията", където ще се обособи първото в България иновативно училище. То ще разполага с модерен учебен корпус, спортни площадки за баскетбол, минифутбол и волейбол, и фитнес на открито др. Изцяло реконструираната сграда ще отвори врати през септември. В училището ще бъдат приети ученици в предучилищна възраст, I клас и V клас - общ брой 148 ученици. 

Другият обект, който се реализира в момента е изграждане на нов корпус на ЦДГ 11 "Чайка" с нови 104 места за прием на деца от 1 до 7 години в детска градина или 4 групи ясла и детска градина.

 


Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...