различно 11 март 2017 2017-03-11 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBczg4IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0e2ab8382141372c237b7da4fc7c8f18e3a1862c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27091.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Лъжи и полуистини на две скорости

Харесва ли ни или не, но европейските лидери вече съвсем официално заговориха за „Европа на две скорости”. Обяснено на прост език, България ще бъде като автомобил с две скорости. Бавна и още по-бавна и с това МПС ще трябва да се надпреварва с другите страни членки, чиито  автомобили ще се движат много бързо и супер бързо. Но пък нашият бензин ще е по-евтин, слава на г-н Марешки.

Ама не е честно туй с двете категории европейци. В Италия всички ръкопляскат на прочутото им долче фар ниенте, демек сладко нищоправене, в Испания аплодират следобедната им сиеста, в Гърция дават за пример следобедната им дрямка, а нас ни наричат мързеливи, корумпирани и изостанали...А ние усвояваме, усвояваме ли неуморно еврофондове. Сега вярно е, че усвоеното не личи много, защото е скрито в банки извън Европа, ама то пълно щастие няма.

Но понеже става въпрос за политика, имам усещането, че у нас политиците лъжат на две скорости. Едните по-бързо, другите още по-бързо.

Перкусионистът, барабанистът и тъпанарът Калин Вельов обясни, че също като Роналд Рейгън тръгвал от артистичните среди към политиката, демек от перкусионист, барабанист и тъпанар щял да става депутат. То, няма нищо лошо от такваз промяна, ама задавате ли си въпроса защо българският цирк е в упадък? Защото откакто пуснаха заседанията на парламента по телевизията, вече никой не ще да гледа циркови представления. 

Пък някакви социолози взеха, че съобщиха за прогнози, според които БСП води на ГЕРБ. Ейййй, все едно слана е попарила нечии магнолии, тъй прозвуча новината.

На обратния полюс бяха в представителния отбор а махала Подуене. Отам се чублагата вест, че булката беглец Спас ще се връща. И засвириха пак рапсодия в синьо. 

На 8 март всички партийни лидери тръгнаха по площади и по мегдани да подиряват цветя на жените като изоглавени. Мина празникът и в едно телевизионно студио еднокнижникът Борисов важно обясни, че не е страшно за един мъж да е дедо, а страшно да спи с баби, демек може да е дедо, ама дедовият му не се интересува от баби. Брей ,че автогол. Значи бабите да ги брои изгубени за изборите, а те толкоз го харесваха, нищо че се смята за младеж.

Кампанията съвсем се разгорещи. Хора, които си нямат представа какво означава минимална работна заплата масово заобещаваха борба с бедността.  Какъв съвпадък, а. Всички партии обявиха вкупом бедността за порок и се зарекоха да го излекуват.Колко странно.  Баш хората, които 27 години създават бедност в България, сега тръгват на борба срещу нея.

Иначе новината не е никак лоша. Сещам се за съпругата на един български олигарх, кандидат за президент. Та, тя горката изплака, че „Майбах”-ът им бил взет на старо, демек стара кола, ама нов внос, запазена ,карана от 83 год германска баба, професорка. Ето ,тя и нейният клетник мъж се надяват, че като бъде победена бедността, ще си купят нов „Майбах”

ДПС призоваха всички да пазят заветите на Левски за чиста и свята република. Да не си на мястото на Обединените патриоти. Хем им се иска да напопържат ДПС хем не върви да ругаят думите на Апостола на свободата, който е ратувал за това всички хора в чистата и святата република да бъдат равни.

Бойко Еднокнижник размаха пръст срещу журналистката Елена Йончева и обясни, че получила милиони левове от държавата за своите интервюта. Дай Боже всекиму. Ама пък тя рече, че го  съди за клевета, пък той отвърна, че Симеон Дянков знаел най-добре за тия харчове. Как елегантно прехвърли горещия картоф в друг джоб, а.

Главата държавна взе, че обърка левицата. Нали знаете, че там конникът с глава Корнелия регае и попържа търговското споразумение СЕТА, а пък президентът взе, че тъй да се каже го подкрепи в Брюксел. Нещо се загубиха в превода другарят и другарката.

Социолозите обаче объркаха всички като изкараха резултати от проучване, от което стана ясно, че левицата води пред всички останали. Мда...явно българите олевяват.

Изобщо седмицата беше наситена с какво ли не. Но няма нищо лошо времената да са интересни. Ей, го на. След 26 март служебният премиер ще има материал да напише  поне две нови книги.

автор: Фрагментий

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...