региони 04 март 2017 2017-03-04 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdk5YIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5c082eb696c4f17adb744c77a45f09145b1e51b7/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27014.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Чанка Коралска: Инвестициите в Бургас означават работа и икономика

Чанка Коралска е зам. кмет по строителството, инвестициите и регионалното развитие в община Бургас. На тази позиция тя контролира и подкрепя „случването” на всички важни инфраструктурни проекти и инвестиционни намерения на педприемачи от региона, страната и чужбина. Потърсихме я, за да ни даде разяснение относно проекта за строителство на стометрова висока сграда в района на полуостров Форос.

Какво предстои да се случва на този красив полуостров. Изглежда така, че община Бургас и инвеститорите са сближили позиции. Така ли е?

Общината подкрепя всяка една инициатива, която е свързана с инвестиции на територията на Бургас, защото тези инвестиции означават работа и икономика. В този смисъл ние подкрепяме инвеститора, който е собственик, да реализира своето намерение, което включва изграждане на една висока сграда. Общинският съвет разреши това да се случи при предишно заседание, когато реши да измени предвижданията на Общия устройствен план. Сега в съответствие с това изпълнение на решението изменението на Общия устройствен план се изработва в конкретика. Важно е да се отбележи, че за реализацията на конкретното инвестиционно намерение, което е предвидено в Подробния устройствен план, ще се изисква едно допълнително отклонение от нормите от страна на МРРБ.Тогава ще може да се продължи процесът, но това е процедура, която е предвидена в закона и в нормативните документи, така че инвеститорът ще премине през нея.

Това същият инвеститор ли е, който ще инвестира в луксозен комплекс между Крайморие и полуостров Форос? Новата висока сграда част ли е от проекта на г-н Тодор Батков?

Да, няма промяна. За същия инвеститор говорим.

По този начин той разширява ли своята първоначален проект?

Не, по-скоро прецизира параметрите на застрояване.

А дали вече сериозните и мащабни археологически проучвания в тези терени край Форос са приключили?

Не мога да кажа, но мисля, че не. Има да се правят още проучвания, но този ПУП както и ОУП са входирани в НПК и в РОСВ и има становище по тези преписки. Инвестиционното намерение изцяло е съобразено с бъдещите археологически проучвания и инвеститорът е взел предвид всички условия на археолозите и се собразява с тях.

 автор: Красимир Калудов
Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...