различно 11 фев. 2017 2017-02-11 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdjQ2IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--8eafca589b3a703e54b09ecfe1db4eda51b3f433/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26789.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Как партиите започнаха да си крадат ...обещанията

Седмицата започна с възхищение. Възхищавахме се на това, че 300 000 души изпълниха улици и площади в румънската столица Букурещ, за да протестират срещу легализацията на корупцията. Е, не точно срещу легализацията на това деяние, а срещу правителството на тамошната левица, което поиска да сложи допустим праг на рушветите до 44 000 евро. Демек само ако вземеш повече, тогаз може да те преследват законите. Ама, румъците скокнаха. Пък ние им ръкопяскахме.

А в наше село само един Бареков праща сигнал след сигнал до прокуратурата за корупционни практики и източвания на предприятия. Ама никой не му ръкопляска.

Фронтоваците за спасение на българското се оплакаха, че ГЕРБ и БСП им откраднали идеите, които те предложили на вниманието на почитаемото гражданство и селячество още през 2013 год. 

По въпроса за кражбите на идеи и постижения и от ГЕРБ така леко се напрегнаха от туй, че президентът Радев в Германия се хвалил с икономическия ръст от 3.6%  и с онуй, че определил България като остров на стабилност. Един вид хвалил се с постиженията на ГЕРБ пред немските инвеститори, докато по същото време кака му Корнелия Нинова обяснявала колко лошо било в същата тази България. Ами, уточнете се най-сетне. 

Изобщо в последно време доста партии почнаха да се обвиняват в кражба на ...на обещания, вие да не мислите, че на изпълнение. Поне досега не се е случило партия А да писне, че партия Б е направила това и онова, което те са обещали преди време. Да сте чули Ким Кардашиян, Дженифър Лопес и Бионсе да се карат коя първа е решила да превърне задницата си в запазена марка? Ами, не сте чули, защото трите може да имат големи задници, но не са хич назадничави.

Според ТВ рекламите всяка държаща на себе си MILF-ка трябва да носи в дамската си чанта течен прах за пране или омекотител, за да поддържа престарялата си рокля в добро здраве. От мен да знаете. Бягайте надалеч от жена ,която мъкне такива неща в чантата си. Само си представете тогава какво има в гардероба и и в леглото и.

Шефът на КРИБ порица президента, че отменил закона за концесиите. Бил излъган от синдикатите и трябвало да чуе гласа на бизнеса. Малко неудобно се получава, защото се сещам за един едър индустриалец, който получи едно от на-хубавите корабни места на пристанище Бургас на концесия в последните часове на кабинета Борисов 1.0 и после работниците, които работеха там, бяха малко посъкратени. Демек ако питаш тези работници за концесиите, отговорите им няма да бъдат никак ласкави и няма да подкрепят КРИБ. Той и затова шефът на тази организация обясни, че е време българските работодатели да започнат да внасят евтина работна ръка от чужбина. Ееее, следващото стъпало са робите. Те работят пък съвсем без пари.

В последния възможен момент някакви злосторници с вероломни жалби казаха „Не” на „Да, България”. Ами, време беше бившият правосъден министър да види отблизо истинското лице на българската политика, където подлите номерца са като слънцето, въздуха и водата за всяко живо същество. Нима сте забравили през 2001 година колко фалшиви царски партии участваха в изборите само и само да попречат на Симеон Сакс Кобург Гота да спечели вота. 

Знаете ли...много се тревожа, че Николо Бъреций толкоз се е втренчил в партията на бившия правосъдник Христо Иванов, че няма да му остане време да се презареди. Дори няма време един в-к „Таймс” да прочете горкият. Няма да излезе на хубаво тая работа, помнете ми думата.

Стига с тази политика. Да помислим върху друго. Представете си как едно момиче или момче учи години наред, става журналист и накрая лепва заглавие на материал, от който става ясно, че футболист с прякор Малкия шивач „шиел” плеймейтка. И турнали снимка на въпросната мома. Тя, наистина изглежда като лошо ушита фланелка или тишъртка в лицето. Помолете се горещо дъщеря ви да не иска да последва светлия пример на тази девойка и да я шие и нея някой такъв футболер.

Втора седмица мало и голямо обсъжда софийската визита на Давай Гришо и за неговата Никол. Пък тя никаква се не вижда. Виж ако беше Лепа Брена или Цеца Величкович, отдавна да беше отишла да се снима с Бойко Борисов, пък таз хубостница  се крие в хотелската стая. Но поне уж случайно ги снимаха как вечерят в суши ресторант, че да изплакнем очи. 

Меа кулпа. Още не съм си купил винетка. Моя е вината. Пък разни идиоти казват на винетките свинетки. Непочтително така звучат. А Лили толкоз се постара за всеки българин да има по една винетка. Иначе наистина след като се стопи снегът и по пътищата настана голяма свинщина. Пък в един тунел направо се случи идиотщина, за която се оказа, че никой не е виновен.

Показаха дома на народния трибун Марешки. Стените му бяха облепени с тапети на черепи. Да се надяваме ,че са били все пак тапети, а не черепи на конкуренти. Пък на Марешки очите му едни такива добри и цените на бензина му едни такива ниски...и на аптеките. 

Ееее, наистина излязох лош пророк. В края на седмицата стана ясно, че съдът е отказал регистрация за изборите на партия „Презареди България” на г-н Бареков. Жалко...сега ще трябва да бърка в контакта, ако иска да зареди батериите.

От Здравната каса признаха, че нямало никаква финансова полза от въвеждането на пръстовия идентификатор на д-р Пепи. И май ще го махат. А тия 400 000 лв за устройствата, върху които пациентите плюнчеха палец? На чия сметка ще ги пишем? На наша , нали?

Публиката на мача на Давай Гришо се държала некултурно. Е, тия сноби какво искат. Че то българинът чопли семки и подвиква дори и в операта. Нали затова е платил билет.

Така веднъж и аз обяснявах нещо на жена ми в театъра, пък една леля на предния ред се обърна и ми се разкрещя, че нищо не можела да чуе. Аз пък я попитах, защо не само слуша чужд разговор, че чак дори иска и да чуе какво казвам на жена ми, пък тя ми каза ,че съм простак. Чак после вдянах, че тя искала да чуе репликите на актьорите, а не моето дрънкане. Ама това не означава, че съм простак, а по-скоро бавнозагравящ реотан.

На вас ви пожелавам хубав уикенд и да намерите на какво да се смеете и за какво да се хванете...смо не за палците.

Автор: Фрагментий 
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...