политика 06 фев. 2017 2017-02-06 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcUpYIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--4f15f79532ddec3a261c379adc0b6c4ea9931d91/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26735.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Димитър Бойчев: В листата на ГЕРБ имаме експерти и за изпълнителната власт

Два дни след като номинациите за кандидат –депутатската листа на ГЕРБ Бургас станаха  ясни потърсихме за кратък коментар областния лидер Димитър Бойчев. Споед него в листата прави впечатление високата експертност на номинираните. 

В номинациите с кандидати за депутати отново се виждат познати лица...вие лично приемате ли това освен като доверие и като сериозна отговорност?

Да, това е голяма отговорност и може би някаква благодарност заради свършената работа, но в листата ни няма само „стари” лица. Има и доста нови. Това е нашето разбиране за приемственост. Трябва да има нови лица.

Какво поискахаза следващия мандат  от вас членовете, симпатизантите и хората от региона, които подкрепят ГЕРБ?

На първо място поставяме това, че Бургас и Бургаска област се отличават с развитието си през последните години. Посоката е вярна и трябва да продължаваме в същия дух, да не губим темпото. Хората обаче малко като че ли изместват акцентите. Досега на първо място беше инфраструктурата, но вече доста от тези инфраструктурни обекти вече са направени в Бургас и в региона. Изместват се приоритетите. Хората говорят за здравеопазване, образование, за доходите. Затова в нашата нова програма за следващия мандат това ще са акцентите с паралелно продължаване на големите инфраструктурни проекти.

Улеснение ли бяхте в работата си на народни представители с това силно представителство на бургаски експерти в правителството? Това даваше ли ви някаква преднина спрямо други региони?

Не приемам това като преднина. Приемам това като доказателство, че в нашия екип от Бургас има едни прекрасни експерти. Ако не са такива ,намаше да получат такива позиции. Колегите ни в изпълнителната власт като министри, като зам. министри се доказаха като едни от най-успешните в правителството на ГЕРБ. Но да...това на нас ни помогна.

Ще представите ли на вниманието на избирателите от региона отново такъв експертен потенциал като кандидати за депутати?
 
 
Задължително. Това ни е силата, че имаме много добри експерти, които можем да предложим и в изпълнителната власт.

автор: Красимир Калудов
 

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...