различно 04 фев. 2017 2017-02-04 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbFE3IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--8b3ee7a56767bccab9f6fa740eff7c5fa5b9af74/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26720.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Хроника за това кой показа среден пръст на пръстовия отпечатък и за други неща от седмицата

Седмицата започна под знака на икономиите. Президентът Радев щял да пътува с военен самолет „Спартан” до Брюксел вместо с правителствения „Еърбъс” . Почитателите му ревнаха „Видяхте ли, бре!!! Човекът е скромен и икономисва от народните пари, не е като онзи ирландската пастирка”, а пък ония, които не могат да го дишат обясниха ,че бил страхотен популист. Дори тоя ..как беше...този де,  гражданинът от Ръбъ , който напусна РъБъ, Гроздан Караджов изчисли, че разликата в разхода на литри била ...няколко литра.

И като почнаха едни майтапи на чужд президентски гръб. Ами, представете си, ако ген. Румен Радев не беше летец, а беше пехотинец??? Щеше да тръгне пеш към Брюксел?. Да ви призная...аз силно се притесних, че както съветниците му са се увлекли да му препоръчват икономии, за да спечели сърцата на широките народни маси, ще накарат държавния глава да спи вечерта в Брюксел върху два картона под някой мост или в краен случай на палатка на стария градски площад. На това място в белгийската столица има една статуя на легнал просяк,  а малко по-надолу от нея е онова вечно пикаещо момченце мосю Пис. Изобщо тая история със Спартана стана като с Аспартана. Едното уж замества захарта, а другото Еърбъс, ама и двете нанасят вреди. Едното върху здравето, другото върху имиджа. А вуйна ми се скара за тя шеги и препоръча да бъда смирен и да уважавам институциите. На нея може да и се вярва, защото тя пие кафето си без захар и без аспартан.

Проведе се и първото заседание на новия служебен кабинет. Начертаха приоритетите, обсъдиха, набелязаха,  решиха и всичко това в дух на взаимно разбирателство , както се казва. Ама професор Герджиков изрази недоумение, че малката ябълкохвъргачка Беновска този път не е хвърляла ябълки по никого.

Американският президент забрани на граждани от седем мюсюлмански страни да посещават САЩ. И като ревнаха и запротестираха защитници на човешките права...хм...не че не са прави, но познавам поне пет човека от България, които са християни и са доста свестни човеци, но не им дадоха визи за САЩ. Не чух обаче никой да протестира и да обяви това за дискриминация. Но кой съм аз да обсъждам решенията на г-н Тръмп. 

В последно време ми отслабнаха очите. Гледам разни снимки на брюкселския безцензор Николо Бареций и се чудя какъв е този щампиран негатив на фланелките, които носи, а то било ликът на Левски? Аз мислех ,че е на доскорошния му приятел Цветан Василев.

Слави Трифонов заплаши, че ако следващият Парламент в срок от два месеца не приеме закон в унисон с онова, което бил решил на референдума суверенът, демек народът, щял да отиде пред Народното събрание да си търси правата.  Хм, понякога си мисля, че за да говори толкова често от името на суверена, значи Слави Трифонов неусетно е станал сюзерен, демек ние всички сме му станали васали и мястото ни е в сутерена.

Социлозите съвсем пощръкляха. Един ден заявиха, че БСП вече са пред ГЕРБ, на другия ден обратното. Само че ден преди да почне регистрацията на партиите за изборите и доброволци от ГЕРБ легнаха пред вратата, за да бъдат пак първи. 

Седмица след като БСП обещаха планини от благини, реки и морета от хубавини Бойко Борисов обеща да не обещава със своите съпартийци неща, които не може да изпълни. Все едно ,че чувам как длъжностното лице с басов глас пита „Има ли някой от тук присъстващите да обещае нещо? Ако няма, нека да замълчи сега и завинаги”

И тъй скромно, но от сърце от ГЕРБ обещаха средна заплата 1500 лв, 650 лв минимална заплата  и 300 лв пенсия. Двойно увеличение на парите за учителите също. Брей, а не беше никак далече времето, когато същите хора определяха същите цифри като популизъм. Иначе никой не каза откъде ще вземат пари, за да ги дадат. 

Пък върховните съдии решиха и наредиха във всички изборни секции да може да се гласува машинно. Да знаете, че ако някои предизборни обещания започнат да ви изглеждат мазни като машинно масло, туй ще да е заради машинното гласуване.

Президентът тропна по масата и наложи вето върху закона за концесиите. Язък...точно някои хора вече си смятаха печалбите за 35 години напред от плажните ивици и ски пистих и ...ядец. 

Понеже за плажовете си говорим, се сетих за един депутат, който миналото лято вдигнал скандал, че му поискали 3 лв за чадър  на плажа някъде край Бургас. Казал на чадърджията „Ти знаеш ли кой съм аз, бе” Чадърджият може да не езнае, но аз вече знам. Знам какво направи миналото лято депутате.

Съдът отказа на Бареков да презареди, пардон...да регистрира презаредената си партия. Язък. Не са хубави тия неща. Сега човекът пак ще страда в таз тежка чужбина като евродепутат.

Пък хората на Радан Кънев се заклеха тържествено ,че нямало да се спънат за трети път в една и съща тиква. Вижте сега. Ако сте били два пъти тиквеници, третият път вече на всички им е все едно на какъв зеленчук приличате.

Животът наистина е колело. Един ден на някои му хрумва да въведе услугата електронен пръстов отпечатък в болниците, а на другия ден новият министър на здравеопазването показва среден пръст на услугата и я отменя. Аз пък още се сещам за онзи лекар, който ми поиска 250 лв за два прегледа и ми даде два амбулаторни листа. На единия пишеше, че матката ми е добре...Аз явно съм медицинско чудо, защото съм мъж и не съм знаел, че имам и матка. Ама, това беше преди реформата. 

И нещо хубаво. Давай Гришо кацна в София с приятелката си Никол Шерцингер. Еее, каква българска снаха имаме, а? Или нямаме?

Автор: Фрагментий 
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...