политика 28 ян. 2017 2017-01-28 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ2s3IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e06047fe05b4f697c431541f812681a6b422af82/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26647.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Атанас Зафиров: БСП е изразител на промяната, която искат хората

Бургаският народен представител от БСП Атанас Зафиров отново получи сериозен брой номинации на провелите се конференции в общинските организации на социалистите. Името му се спряга за участник в предизборната листа и от бургаските му съпартийци.  С него разговаряхме за новите нагласи в БСП, за спецификата при избора на кандидатите и за желанието на социалистите листата да бъде водена от бургазлия.

Какво се случи, че в бургаската организация на БСП изведнъж масово заговорихте за победа на предстоящите избори...откъде идва тази увереност?

Целта на БСП винаги е била победата. Разбира се основания за настроенията сега ни дават резултатите от последните президентски избори и ежедневното ни общуване с нашите членове и симпатизанти, с хората, кито дадоха ясно да се разбере, че България има нужда от промяна и виждат в лицето на БСП изразител на тази промяна. БСП е и най-старата демократична партия и няма как да не е част от надеждите на хората.

Сам споменавате, че хората искат промяна, но за бургаската листа отново се споменават имена на стари и утвърдени през годините кадри. Къде са младите хора, новите лица с хъс и с енергия?

Нашите листи винаги са били добре балансирани. В тях е имало необходимата младежка енергия и ентусиазъм, но и опит, самочувствие. Сигурен съм, че и този път БСП ще подреди по най-добрия начин листата и вярвам, че това ще бъде листа от победители. Най-важното е тези ,хора кито изберем, да носят в гърдите си духа на победата.

Не се ли иска доста голямо самочувствие на бургаската организация, за да настоявате водачът на листата да е бургазлия? Същевременно централното ръководство през годините поставя външен човек за водач...как ще балансирате?

Нека да изчакаме окончателното подреждане на листите. Тогава ще направя коментар. Винаги съм смятал, че местните ръководства трябва да имат решаваща роля в подредбата на листите, тъй като те най-добре познават качествата на своите кандидати, на авторитета им, знаят какво са напарвили за региона, за партийната организация, ако щете.  Като демократична партия БСП има точно разписани правила и ще се върви по тях. Местата на водачите и на коалиционните партньори се определят от националния съвет. Останалата подредба се прави от областния съвет. Националният съвет има право да пренареди или подреди...обичайната практика е той да се съобрази с областния съвет. Така че не виждам нищо по-различно.

Много от номинациите са за вашето име. Приемате ли това като оценка за свършеното от вас като народен представител?

Да. Аз имам номинации от всички партийни конференции до момента. Постарал съм се да направя ясен и точен отчет и тези номинации ги приемам сд удовлетворение. Ако с нещо през тези две години съм допринесъл дори с малко моите колеги съпартийци да имат самочувствие на победители, то това означава, че съм си свършил работата. В този смисъл тези номинации ги приемам като някакво признание.

автор: Красимир Калудов

 
Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...