политика 25 ян. 2017 2017-01-25 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb0JYIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--ecfd462f8f81d24e62848914ba26fbc53041bfff/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26603.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Кои са най-вероятните имена за министри в служебния кабинет?

Новоизбраният президент Румен Радев подписа указ вчера, с който назначи за служебен премиер проф. Огнян Герджиков. Очаква се до края на работната седмица държавният глава да подпише и указа за разпускане на Парламента. След това ще стане ясен и съставът на служебния кабинет. Вече е ясно, че предсрочните парламентарни избори ще са на 26 март. 

В медийното пространство обаче вече се завъртяха имената на някои от най-вероятните служебни министри.

Най-вероятният вътрешен министър ще бъде бившият директор на полицията в Пловдив Пламен Узунов

За външен министър се скланя името на посланикът ни в Берлин Ради Найденов.

Кирил Ананиев ще отговаря по всяка вероятност за финансите. Той беше зам.-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев.

Вицепремиер и здравен министър се очаква да бъде Илко Семерджиев, който заемаше този пост в кабинета на Иван Костов.

Деканът на Стопанския факултет на Софийския университет доц. Теодор Седларски по всяка вероятност ще бъде министър на икономиката.

Дългогодишният експерт в НКЖИ Христо Алексиев се очаква да бъде назначен за министър на транспорта. 

 Социалното министерство ще бъде поето времемно от Гълъб Донев. Той беше заместник на Ивайло Калфин в социалното министерство до оттеглянето му през май миналата година. Донев е с дългогодишен стаж в социалните институции, бил е главен секретар и директор на дирекция в Министерството на труда и социалната политика, оглавявал е Главната инспекция по труда.

Актьорът Рашко Младенов по всяка вероятност ще оглави Министерството на културата.

Министерството на Образованието ще бъде поверено на проф. Николай Денков, който до април миналата година беше зам.-министър на образованието с ресор "Наука".

Сред вероятните нови министри няма кадри на бившата Държавна сигурност. 

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...