политика 19 дек. 2016 2016-12-19 2016-12-19

Burgas Reporter Ltd.

Премиерът нареди: Парите за училището в Карнобат да се платят още днес

Министър-председателят Бойко Борисов покани на среща в столицата кмета на община Карнобат Георги Димитров, за да бъде изгладено недоразумението с неизплатените близо 600 000 лв за ремонта на разрушеното от пожар основно училище „Христо Смирненски”.

През пролетта премиерът пое ангажимент правителството да покрие от бюджета разликата между сумата, която ще плати застрахователната компания след оценка на щетите от пожара и пълната стойност на ремонта.

Ден след като научи, че плащането не е било извършено, министър-председателят покани на среща кмета на община Карнобат.

Проведохме мъжки и откровен разговор с г-н Борисов. Обясних му, че вече сме завършили ремонта и сме разплатили абсолютно всичко към фирмите изпълнители. Пред мен той нареди парите да бъдат по сметките на общината още днес. Смятам, че той удържа на думата си и показа, че държавата не дели общините на малки и големи, на наши и ваши. Приемам това като подкрепа за нашите деца. И тъй като идва Рождество Христово, ще каже, че ние дадохме и ни беше дадено също като в библейското „Дайте, за да ви се даде" - коментира кметът Георги Димитров.
Кметът Георги Димитров покани премиера в Карнобат, за да види лично за какво са изразходени средствата
След срещата в столицата стана ясно, че кметът е отправил от името на своите съграждани покана към премиера Бойко Борисов да гостува в Карнобат, за да се увери лично на място  какво е постигнато с парите за ремонта на училището. По този начин той иска да се извини на министър-председателя за деликатната ситуация, в която е бил поставен.

автор: Красимир Калудов
Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...