образование 27 дек. 2016 2016-12-27 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb2s1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a7751a0456806202322baa35f7b7747fd4477dfe/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26288.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Бивши възпитаници на Математическата споделиха професионален опит с ученици

Бивши възпитаници на бургаската ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ организираха изложение, наречено „А сега накъде?”.

Целта им беше да представят пред настоящите ученици своите университети, специалности и професии. 

Срещата даде възможност на стотици бъдещи абитуриенти и техните родители да открият отговори на въпросите, които ги интересуват и да се запознаят с успешните кариери на завършилите преди тях.

 Присъстващите научиха какви са начините за кандидатстване в различни университети по света. 

Интересът към изложението се оказа толкова голям, че актовата зала на училището не успя да побере всички желаещи. Затова част от разговорите бяха изнесени в коридора. 

Бившите възпитаници на Математическата отговаряха на въпроси в няколко образователни сфери – математика, статистика, медицина, аерокосмически инженерни науки, сензорни технологии, астрофизика и други. 

Инициатор на кариерното изложение е Каролина Николова, студентка по аерокосмически инженерни науки във Великобритания. За кратко време около идеята са се организирали бивши съученици, представители на университети в САЩ, Великобритания, Германия, Испания, Холандия, Италия и България. 

Сред ентусиастите беше и Зефира Базотева, специалист по медийни науки във Великобритания, която разказа, че в чужбина подобни срещи между настоящи и бивши ученици от едно и също училище са често срещани и те решили да приложат добрата практика и в собственото си гимназия. 

„Всички се връщаме в Бургас по Коледа и решихме този път да направим нещо полезно за училището ни. От една страна ще дадем чисто практически съвети на тези, които вървят по нашите стъпки, от друга се надяваме да им дадем допълнителна мотивация и увереност, че светът е отворен за тях и ги чака с хиляди възможности.“ споделиха преди събитието младите специалисти.

След големия успех, който „А сега накъде?“ пожъна, организаторите обещаха да го превърнат в традиция и следващата година да обединят още повече вече реализирани ученици от ПМГ- Бургас.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...