различно 19 юли 2016 2016-07-19 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcjRxIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--4a746fd9365c912b6c7cfde968ac28a3ca2ccb16/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_259.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Забранява се паркирането на товарни автомобили по ул. "Крайезерна"

Забранява се спирането и паркирането на товарни автомобили по ул. "Крайезерна".

Кметът Димитър Николов издаде заповед, с която не позволява преминаването в отсечката между Пътен възел Запад и вход/изход на "Пристанищен терминал Запад". На бургаската полиция е възложена задачата да създаде пълна организация и възможност на камионите да ползват за временно спиране и изчакване участъка от общинския път в отсечката от входа на СОМАТ до ЖСК "Лозово" АД, с изход северно от езерото Вая към ул. "Крайезерна".

Причина за реакцията на кмета Димитър Николов станаха регистрираните през уикенда задръствания. В разгара си е кампанията по прибиране на зърнената реколта и търгуването й. Затова огромен брой товарни автомобили се движат ежедневно от вътрешността на страната към пристанищата в Бургаския залив.

"Важно е да се прави бизнес, защото той налива средства в местната икономика и създава работни места, но не може да задръствате по този начин града", каза кметът Николов.

В заповедта му пише още, че пропускателният режим на товарните автомобили към "Пристанищен терминал Запад" трябва да се осъществява при взаимодействие между ОД на МВР - Бургас и звеното за самоохрана на "БМФ Порт Бургас" ЕАД. С нейното съдържание са запознати директорът на бургаската полиция, както и директорите на "Пристанище Бургас" ЕАД, "БМФ Порт Бургас" ЕАД, "КРЗ Порт Бургас" ЕАД, "Порт България Уест" ЕАД и Регионална дирекция "Автомобилна администрация".

Припомняме, че преди броени дни премиерът Бойко Борисов и кметът Николов откриха новия Пътен възел Запад. Съоръжението е важна част от създаването на нов обходен маршрут, който дава възможност на транзитния поток автомобили за Южното Черноморие да не минава през центъра на Бургас. Но този маршрут не е завършен! Наесен ще стартира проект за удвояване на улица "Крайезерна" - заедно с реконструкцията на съществуващите две ленти ще бъдат изградени нови две. Тогава ще се усети оптималният ефект от оформянето на така наречената южна дъга на Бургас.

 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...