спорт 09 дек. 2016 2016-12-09 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBazRyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--f6d22cf4411fd3a1da58eda8e4fba089db466e92/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_2486.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Танцовите двойки на „Поморие” се отличиха на международно състезание

Клуб по спортни танци „Поморие” започнаха месец декември с челни позиции на международно състезание.

Надпреварата се състоя на 3 и 4 декември в Русе, а сред конкуренцията имаше танцьори от Румъния, Украйна, Колумбия, Словения, Италия, Русия и Азербайджан, Португалия, Испания , Австрия, Молдова, Грузия и Германия.

В този турнир първото място при стандартните танци за деца до 11-годишна възраст беше спечелено от Давид Абрашев и Нанси Панайотова. Отново на тях бе отредена втората позиция при латиноамериканските. Стилиян Николов и Гергана Велкова се класираха четвърти на стандарт (St) и шести на латина (La), а Борис Савов и Карина Венева заеха петото място и в двете категории. При деца до 9 години Стилиян Николов и Гергана Велкова станаха първи на La и трети на St.

Юношите старша възраст Дейвид Йовчев и Елена Севастиянова се класираха съответно на пето и седмо място в стандартните и латиноамериканските танци. Въпреки оспорваната битка в групата на младежите, Георги Гъчев и Пресияна Георгиева успяха да се преборят и заеха 11-то от 28 двойки.

КСТ „Поморие” не пропусна да отчете редица първи места и за месец ноември. На 12.11.2016 г. в Казанлък се проведе открит турнир, на който двойките завоюваха:

Виктор Василев и Анджелина Кръстанова – трето място в клас 11Е
Борис Савов и Карина Венева – първо място в клас 11D
Захари Миланов и Памела Стойкова – второ място на St и трето на La в клас 15B
Дейвид Йовчев и Елена Севастиянова достигнаха до финал и взеха шесто на La и седмо на St
Георги Гъчев и Пресияна Георгиева трето място на La в клас 18А

Паралелно със състезанието за Купата на Казанлък се проведе и Държавното първенство „Купа България”. Там в категория младежи Георги Гъчев и Пресияна Георгиева заеха второто и трето място на La и на St. Захари Миланов и Памела Стойковастанаха пети на La и трети St при юноши старша възраст, а Дейвид Йовчев и Елена Севастияновасъответно шести и пети.

За възпитаниците на Никола Абрашев, Явор Вълчев, Димитрина Вълчева и Мария Апостолова нови успехи бяха постигнати и в края на месеца. На 26.11.2016 г. в Ямбол се състоя Международният турнир “Diana Cup”. С медали от там се окичиха двойките Стилиян Николов – Гергана Велкова и Давид Абрашев – Нанси Панайотова. Те заеха първите места на St и на La в съответните си възрастови групи. В стандартните танци Десислава Трифонова и Франческо Балдели също грабнаха златото при младежи и заеха третото място при състезатели над 19 години.

Алекс Димитров и Маринка Канариева се класираха седми в категория Деца 1+2 шест танца. Стилиян Николов и Гергана Велкова достигнаха до второ и трето място на St и на La. Дейвид Йовчев и Елена Севастияновабяха трети и четвърти на St и на La при юноши старша възраст. В тази група Захари Миланов и Памела Стойковастанаха пети на St.

Танцьорите от Клуб по спортни танци „Поморие“ в момента трескаво се подготвят за участието си във Вечерта на шоу програмите“. Спектакълът ще се състои тази неделя от 18.30 ч. в залата на НЧ „Просвета 1888” Поморие. 

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...