здраве 01 дек. 2016 2016-12-01 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBblV3IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--b3e7cc8b57dfaf94c5f35c0f45a0e737a36a2cd4/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_2383.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Бургас вече разполага и с модерен лазер за корекция на зрението

След втория линеен ускорител в Комплексния онкологичен център, Бургас вече може да се похвали и с  най-модерния лазер за корекция на зрението и премахване на диоптрите. 

Първият и единствен в Югоизточна България център бе представен днес в Очна болница "Бургас" в присъствието на журналисти, очни лекари от областта и кмета на града Димитър Николов. 

"Радостно е, че бургазлии могат да се подложат на такова високотехнологично и ефективно лечение тук, вместо да пътуват до други градове в страната или до чужбина", каза бургаският градоначалник.

Поради липсата в областта на подобен център, голяма част от жителите на морския град и региона бяха принудени в продължение на години да търсят подобна услуга в други градове, което превръщаше бързата процедура в дълъг и много по-скъп процес.

В лазерния център към Очна болница "Бургас" премахването на диоптрите се извършва за няколко секунди, благодарение на свръхбързия ексимерен лазер Schwind Amaris.  Той коригира един диоптър средно за около 2 секунди, като същевременно осигурява най-високо ниво на безопасност с няколко системи за сигурност. Една от тях е най-бързата в света Eye-tracking система, която проследява и компенсира движенията на окото 1050 пъти  в секунда по време на лазерната корекция.

Специалната немска апаратура извършва процедурите чрез най-новите "no-touch" технологии - без докосване, без рязане, без съприкосновение на окото с инструмент. В него е внедрено и най-новото технологично достижение в сферата на лазерната корекция на зрението - технологията SmartPulse, която спомага за постигането на по-гладка роговична повърхност и по-бързо възстановяване на пациента.

В лазерния център бе представен и първият у нас комбиниран очен топограф със система "2 в 1", който дава изключително ценна информация при диагностиката и подготовката преди лазерната корекция и анализира данни от 37 632 точки на роговицата, докато апаратите, използвани при рутинен очен преглед измерват от 2 до 4 точки. Специалисти от болницата направиха изследване с мултифункционалното устройство на кмета Димитър Николов.

Центърът за лазерна корекция на зрението е част от обновената и разширена очна болница. Процесът по разширяването завърши през 2016 г.

На днешното представяне на обновеното лечебно заведение присъстваха също и зам.-кметът по здравеопазването д-р Лорис Мануелян, председателят на Общинския съвет Константин Луков, директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров, зам.-директорът д-р Вергиния Цанова.


Коментари

здраве ...


спорт ...


региони ...