19 ян. 2015 2015-01-19 2016-12-24

Burgas Reporter Ltd.

Вече всички бургаски квартали ползват безплатно събиране на строителни отпадъци

отпадъциВече всички квартали на Бургас ще могат да се възползват от безплатната услуга за извозване на строителни отпадъци след ремонт. "Стартирахме услугата миналата година, но тя важеше само за основните градски територии. Сега тя е достатъчно развита и сме готови да обхванем и всички квартали на Бургас, така че нека се възползват и те.”, обясни кметът Димитър Николов. От старта на безплатната услуга до днес са обслужени 2300 поръчки. Извозени са над 6000 кубика строителни материали, стари мебели, дограми и стъкла. Всеки, който иска да се възползва от услугата, трябва да се съобрази със следните изисквания:
  1. Стопанинът, произвел строителни и едрогабаритни отпадъци, е необходимо да подаде заявка за извозване на тел. 056/852 337 - за дата, час и адрес.
  2. Консорциум "Титан Бургас" ДЗЗД, като изпълнител на заявката, е длъжен да извози отпадъците до 48 часа след приемането й. Извозването се осъществява в интервала от 08.00 до 16.00 ч. за дните от понеделник до събота /включително/ и между 08.00 и 12.00 часа за неделя и в празничните дни.
  3. Строителните отпадъци трябва да са поставени в чували, а едрогабаритните приведени във вид, удобен за товарене.
  4. Количеството на отпадъка да не надвишава 3 куб. м.
  5. В деня на извозване чувалите със строителните отпадъци и едрогабаритните отпадъци да бъдат изнесени на място с осигурен достъп за специализирания автомобил.
При неспазване на тези изисквания, отпадъците няма да бъдат обслужени и отговорността за тяхното третиране и транспортиране носи стопанинът. Коментари