образование 04 юли 2016 2016-07-04 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdXNuIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--25cd2c26a2b24aa3751a82149e4bc84f64ac0816/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_15.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Четири училища в Бургас разкриват ваканционни занимални


Четири бургаски училища ще предлагат това лято ваканционни забавачници за децата от града.

По този начин ще бъдат улеснени родителите, които нямат възможност да ползват големи отпуски.

Идеята е дошла от Дирекция „Образование” в Общината и е била отправена към всички учебни заведения в Бургас. Готовност да откликнат на предложението обаче са изказали само СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, СОУ „Петко Росен”, СОУ „Константин Преславски” и ОУ „Св. Климент Охридски”.

„Първоначалната ни идея беше това да се случи във всички училища. Впоследствие някои от тях се притесниха и решиха, че не си струва да поемат подобен ангажимент. Но тези, които откликнаха, заявиха, че са готови да приемат не само свои възпитаници, а и всяко дете, желаещо да посещава летните занимания. Затова благодаря на колегите, които се наеха с това.”, коментира зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева.

По думите й до подобно предложение се стигнало, след като миналата година школите и кръжоците, организирани от Общински детски комплекс, не са успели да поберат всички желаещи деца.

„Оказа се, че интересът е много голям и миналото лято значителна част не успяха да попаднат в тези групи. Тогава имаше много разочаровани деца и родители. Затова сега се обърнахме и към училищата.”, допълни Ананиева.

Тя уточни, че летните занимални ще включват посещения на музеи и галерии, четене на книги и разказване на приказки, организиране на различни спортни състезания, провеждане на пикник сред природата и др.

Наред с това през лятото Общинският детски комплекса ще предлага уроци по пеене, театрални ателиета, школи за манекени, клуб по фотография, школа по пиано, кръжоци по рисуване и клуб по поезия. Малчуганите ще могат да се включат и в занимания по екология, в курсове по журналистика, математика, родна реч и компютърна грамотност, както и в клуб по православни християнски традиции и ценности. Предвидени са и редица занимания, свързани със спорта и с физическата подготовка.

Не са забравени и по-големите ученици, които ще имат възможност да се включат в различни инициативи, организирани от Младежкия дом. Освен това летни курсове в Бургас организира и Националното училище по Роботика.

 
Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...