различно 12 юли 2016 2016-07-12 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbGNyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5cf21634fb7e40218eacea152be3367f14bbdff5/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_139.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Чуждестранни прокурори обменяха опит в Бургас

Прокурори от Полша, Германия, Испания и Франция посетиха Бургас, за да се срещнат със свои колеги и да обменят професионален опит .

Визитата им беше част от Европейката мрежа за съдебно обучение.

Сред гостите бяха Хоакин  Бобийо – прокурор в Районна прокуратура – Пуерто дел Росарио  (Испания), който е специалист в дела за трафик на наркотици, Герит Шведлер – прокурор в Окръжна прокуратура – Фленсбруг (Германия), също специалист по дела за трафик на наркотици, Лукаж Зимич – прокурор от Окръжна прокуратура – Лодз (Полша), специалист по данъчни престъпления и пране на пари, както и Соланж льо Грас – прокурор Апелативна прокуратура –Екс ан Прованс (Франция), която е специалист в областта на международното сътрудничество. Чуждите магистрати бяха посрещнати от Административния ръководител на Окръжна прокуратура –Бургас – Калина Чапкънова, говорителят на Окръжната прокуратура – Красимира Кателиева, и от прокурор Галя Маринова.

По време на посещението си в Окръжната прокуратура чуждестранните държавни обвинители имаха възможност да зададат въпроси по интересни за тях казуси. От своя страна домакините също проявиха интерес към съдебната практика в Полша, Испания, Франция и Германия.

През втория ден от посещението си чуждестранните прокурори посетиха Бургаската апелативна прокуратура. Те влязоха в съдебната зала, за да наблюдават дело, водено за причинена смърт по непредпазливост след инцидент на пътя. Прокурорът по делото Георги Кузманов обясни на гостите спецификата на производството и отговори на многобройните въпроси свързани с фактическата обстановка, както и с възникналите  в залата  казуси.

По-късно през деня гостите посетиха кабинета на Административния ръководител на прокуратурата – Любомир Петров. Той им разясни начина на работа на магистратурата, по какви дела и какъв надзор упражняват прокурорите в нея. 

Гостите посетиха още Бургаския окръжен съд, където също наблюдавахаа дело в съдебната зала. Обиколката им включваще още визита в Областната дирекция на полицията, Районната прокуратура в Бургас и Окръжната следствена служба в града.

През последния ден от посещението си гостите се запознаха и с работата на Административния съд в Бургас.

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...