различно 03 юли 2016 2016-07-03 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdTRuIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0680607fb44e665fee474687906e617b7aa5183e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_12.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Вампири, нощни вълци, нощно напикаване и ред други чудеса

Много бързате с подигравките по повод на призива на министъра на туризма да си популяризираме вампирите пред света. Права е г-жа Ангелкова. Румънците имат само един Влад Дракула на склад, а спечелиха от него куп пари, а у нас вампирите играят на прескочи кобила и се срещат под път и над път. Потенциалът е огромен. Истинска пазарна ниша.
Мине се не мине ден и се чуе, че пак са изпили кръвчицата на някой проект или че са ухапали някой фонд или обществена поръчка. На всичкото отгоре интересното при нашите вампири е това ,че нищо не ги лови. Ни заклинание ни прокурор.
Има малък проблем. Поради липсата на надеждни архиви на погребалните агенции с подробно описание на вампирски погребения е възможно българските патриоти и проф. Божидар Димитров да подпукат всички стари гробища. Като лъсне коскоджамити ми професор до гроба на прадядо ви и каже „това е вампир”, какво можете да направите. Неговата дума срещу вашата.
Едва сега разбирам защо баща ми яде сутрин, обед и вечер чесън. Човекът се борел срещу вампирите, а аз мислех, че този му хранителен навик е просто скандален.
 -
Една колежка се оплака, че докато санирали блока им, работниците прескачали по терасата пред нейния будоар. Затова не смеела да се преоблече и си стояла с вчерашния тоалет. Да не си на мястото на колежката. Да не си и на мястото на строителите. Представете си, че сте работник в някаква строителна бригада и два месеца се гледате през прозореца с една и съща все по-чорлава жена в едни и същи дрехи. После санировчиците работели бавно. Нямат вдъхновение, затова. Ти остави се, ами догодина ще санират уж и нашия блок. В спалнята ще си стоим все със спуснати щори, за да не ме види някой зидар дибидюс с гол в ръката нож.
Не знам защо се сетих за онзи майстор, който спазил традициите и вградил сянката на жена си в моста, но не щеш ли мостът рухнал, защото жената била бая едра, а сянката и извънгабаритна.
-
Гражданите на Великобритания решиха да излязат от пределите на ЕС. Пък част от гражданите в бургаския комплекс „Братя Миладинови” разбраха, че някой е решил улиците, на които живеят, да влязат в пределите на „синята зона” за платено паркиране. Едните го направиха с референдум, а другите с няколко кутии синя боя. Между другото и едните и другите ще си платят за решението. Скъпо ще си платят.
-
Всички заповтаряха в транс новината, че тежковъоръжени полицаи арестували седмина от свитата на г-н Кравата заради скорошната престрелка с хората на г-н Очите в Слънчев бряг. Щом са арестувани, значи са от лошите. А другите щом не са арестувани, значи са от добрите. Така излиза. Изводът се налага от само себе си. Г-н Кравата е лош, а г-н Очите не само, че не е лош, но и е станал жертва на лошия. Поздравления. За пръв път МВР доказа, че у нас няма свещени крави.
А иначе туристическото министерство обяви обществена поръчка за 1.6 млн. лв, които ще бъдат похарчени за това 420 чуждестранни влиятелни журналисти и влогъри / да уточним, че влогър ще рече не човек, който си влага парите в нещо, а такъв, който качва мъдрите си мисли във видеоклипове и ги мята из интернет/. Според калкулатора на телефона ми на калпак се падат по 3809 лв и около 52 ст. Срещу тази сума всеки от тях ще обиколи отечеството любезно и ще го опише с думи на възхищение. Идеята е добра...само да не стане така, че обществената поръчка да бъде спечелена от някоя компания, която печели всички обществени поръчки...макар че няма нищо лошо някой да е отличник в усвояването.
Ето, например само в оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж” имало за усвояване 1.7 млрд лв. Съгласете се, че не може Сульо и Пульо да изхарчат тези пари. Трябва да е някой с опит в харченето, туй де в усвояването. Иначе къде ще му излезе края.
 -
Глобили с 600 лв. някаква фирма, разпространителка на вестници, за това, че на два пъти разпространила „Държавен вестник” с притурка...някакъв съвсем друг вестник, собственост на г-н Пеевски. Ама, той с този акт на притуряне не е искал да каже „Държавата, това съм аз”. Друго е искал да каже, но е останал неразбран. А по повод на глобата за притурките можем да обобщим, че се е получило като в поговорката „ Притурила се планината и родила мишка”. Няма такава поговорка ли? Ами, то според Слави Трифонов няма и такава държава. 
Нищо подобно. Държавата си е на мястото. Премиерът успокои всички, че две седмици преди стрелбата в една заложна къща в столицата полицията заела, че ще има стрелба. Само изчакали да загърмят бандитите и да ги заловят. Е, единия го разстреляха, ама ...другия го заловиха. Някак на хората им стана по-спокойно, като разбраха, че МВР не е било изненадано от пукотевицата. Да се знае...че който трябва, не само знае кои са лошите, но и кога и какво ще направят лошите. Е, никой не зане защо тогава лошите са на свобода, ама то пък не може всичко да се научи, защото казано е, че Който трупа мъдрост, демек знае много, трупа печал. 

Мистър Икономика, пардон министърът на икономиката Лукарски се изповяда, че се надявал големите компании, които щяли да избягат от Великобритания заради BREXIT, да пристигнат в България. На латински това може да се преведе като „Дум спиро сперо кажи ми как се сади пиперо”, демек „Надежда тука всяка оставете и чушки засадете”. Пошегувах се, бе. 
Все пак няма значение дали е казано на бъларски или латински, но звучи нелепо и на двата езика. Я, пак. Надявал се бил компаниите да избягат от третата икономика в ЕС и с бесен галоп да пристигнат в страната на розите, северните тангенти и южните дъги, т.е в двайсет и осмата икономика в ЕС. О, свещена простота.
 -
От Русия пристигнаха у нас непоканени „Нощните вълци”. Медиите ги определиха като рокери, неофициални любими деца на Путин, моторизирани войни на панславизма и ...бая хора се изпокараха заради тях. С хляб и сол ли трябвало да ги посрещнем или с английска сол в задниците. Всъщност когато дойдоха, се видя, че нощните вълци са впечатляващи r атрактивни колкото нощно напикаване. 
В Бургас обаче се сбиха български патриоти русофили и русофоби. Русофилите незнайно защо бяха със зелени военни униформи и електрошокови палки. Казват, че историята е пълна с повторения и в такъв момент няма как да не се сети човек за учтивите зелени човеци в Крим, които вежливо присъединиха полуострова към своята държава. А може ли български патриот да е русофил? Или български патриот да е американофил или туркофил? Всъщност такъв патриот не е ли по-скоро чужд наемник. Май това не са патриоти, а продали се идиоти. Но още по-големи идиоти са купувачите им.
 -
Земеделският министър се закани да следи онлайн със своите подчинени пътя на всяка храна от полето до магазина. И всички ръкопляскаха. А напористият супозиторий и безцензор Бареков като обещаваше да вкара в мрежата всеки ученик като му връчи таблет, му се смеехте подигравателно. Не човек е той, а злато, а едни зълодяи го захвърляха с ...с извинение, захвърляха го с ако, не ги е срам.
 -
Френският държавен глава взе, че официално покани всички световни компании, които смятат да напуснат лондонското Сити, да отидат във Франция. То, на сиромах човек кога ли му е вървяло. Точно министър Лукарски започна да се надява за тълпи от избягали от Брекзита инвеститори и на...взеха ни ги.
На всичко отгоре и руският президент нареди на руските граждани да почиват в Турция, пардон препоръча им да почиват в Турция и ето ти още един удар под пояса. Изтървахме и братушките туристи.
А Симеон Дянков само това чака и зареди едни такива слова, че можело друг да е министър на икономиката. Не му върви на г- Лукарски и това си е.
На вас ви пожелавам да ви върви по вода през цялата седмица.

Ваш ФрагМентий
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...