региони 02 юли 2016 2016-07-02 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbEUyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5c4644021fbb7a329f7f1c0ac47ade5e93b5f2f9/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_1.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Николай Димитров: Туристите идват в община Несебър с радост

В община Несебър влязоха по традиция с оптимизъм активния сезон. По този начи заетите в сферата на туризма слагат край на дългите месеци подготовка и са готови да посрещнат гости от цял свят. Кметът на общината Николай Димитров по традиция изтъква предимствата на курортите в общината, която ръководи и работи без много шум по отстраняване на недостатъците. Потърсихме го за коментар именно по повод на нежеланата шумотевица около Слънчев бряг  в последно време.

През последните няколко дни повечето новини, свързани със Слънчев бряг и Несебър, са фокусирани основно  върху един инцидент между герои от криминалните хроники...смятате ли, че по този начин се обезмислят вашите усилия и тези на туроператорите, за да привлечете колкото се може повече туристи през това лято?

Община Несебър привлича най-много туристи през летния сезон. Инциденти са ставали през годините и в Слънчев бряг. Никой не е застрахован от това. Това се случав не само в Слънчев бряг, но и в други курорти, в страната и по света. Не искам да коментирам последния случай. Има си органи на реда. Община Несебър съдейства на областна дирекция на МВР, дори на последната сесия гласувахме допълнителни средства за пътни разходи, за финансиране на командированите полицаи...ние даваме доста средства, имаме общинска полиция. Осигуряваме средства за РПУ Слънчев бряг. Туристите  са спокойни. Дано няма такива неприятни инциденти като от миналата седмица. Малко и се преекспонира този случай. Все пак община Несебър е едно спокойно място и туристите с радост идват тук да почиват. Общинската администрация неслучайно посещава толкова много туристически борси, за да рекламираме Несебър като много добра дестинация...

Мислите ли, че идването на толкова много деца от други държави и на семейства е доказателство за това, че курортите в община Несебър са спокойни места?

На 15 юни започна поредното издание на фестивала „Слънце, радост, красота”.  Изкуства  , танци, песни...всяка година го провеждаме по това време. Можехте да се убедите сами с каква радост пристигат участниците във фестивала. Да, всеки кмет говори с добро за културните прояви, за фестивалите в неговата община. Аз не твърдя, че Несебър е най-фестивалният  град в България, но мога да кажа, че културната ни програма е целогодишна и разнообразна. През лятото с провеждането на тези фестивали помагаме на хотелиери, ресторантьори и търговци да развиват своята дейност...а и си опазваме културното наследство.

Знаете ли, всяка година провеждаме срещи с посланици и представители на държавите, от които идват туристи. Не виждам поводи за притеснения за предстоящия сезон. Туризмът няма нищо общо с тези инциденти...

Наистина ли очаквате ръст на туристите спрямо миналата година? Вече проведохте няколко срещи в Русия...какви са нагласите там?

Бях от 7 до 11 юни в Санкт Петербург. Когато се прибирах към България, самолетът беше препълнен. Да очакваме повече туристи, но не можем да кажем, че всички руски туристи, които няма да отидат в Турция, че ще дойдат в България. Но ние сме готови. Винаги съм казвал ,че базата в Слънчев бряг е една от най-добрите в Европа.

автор: Красимир Калудов
Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...